Page 33 - EnterUL ONLINE
P. 33

GASTRO: RESTAURACE POD LAMPOU

Nepůjde to stíhat. Dva měsíce jsme vše          řízené teplotě. Většinou po dobu několika        GASTRO
dělali ve třech, každý den v práci. Nelze       hodin. Například takto upravené vepřové
v tom pokračovat do nekonečna. Rozvážet         koleno se pak jen dopeče„na kůrčičku“ a nez-     33
ale určitě budeme ve spolupráci s Jídlo pod     tratí nic ze své štavnatosti. Takto upravovaná
nos a možná i sami...                           masa jsou prostě skvělá.
V tuhle chvíli vítáte hosty na zahrádce
i uvnitř. Kolik se vám jich tam vejde?          Každopádně i na dobrou kávu či dezert
Máme zhruba sedmdesát míst. Letní i zimní       se k vám dá zajít, že?
zahrádku, vnitřní prostory vhodné pro           Vše se snažíme nabízet v té nejvyšší kvalitě.
večírky, oslavy, firemní akce. Budeme velice    S kamarádem Tomášem Trejbalem jsme
flexibilní k požadavkům našich hostů.           tvořili vinný lístek z velice kvalitních vín.
Čím vás Lampa nadchla, že jste se               Na skleničku dostanete třeba ryzlink rýnský
rozhodl zrovna pro tyhle prostory?              z Moselské oblasti, ale základ je postaven
To se nedá popsat. Prostě jsem vstoupil         na českých vínech. Hlavně mělnických.
dovnitř a věděl jsem, že tuto restauraci chci.
Má duši. Přírodní materiály, kámen, dřevo...    Chystáte, jakožto cestovatel a fotograf,
vše, k čemu mám blízko. Žádné velké změny       také akce – setkání s kolegy z branže?
designu nebylo třeba dělat. Podlahy, vymalo-    Mám v plánu Večery Pod Lampou. Povídání
vat, v některé výzdobě lehce ubrat. Interiér    se zajímavými lidmi, cestovateli, fotografy,
se mi líbil sám o sobě.                         umělci... všemi, kteří umí posluchačům
A jakou proměnou prošla kuchyně?                poutavě vyprávět o zážitcích z cest. Prostě
Vsadili jste na prověřené české klasiky         k tomu, co mám sám rád.
(řízek, kachna, gulášek, hovězí na...)?
Točíme plzeňský Prazdroj a tomu odpovídá        Kam byste nás v budoucnu pozval?
kuchyně. Myslím, že ta česká osvědčená se       Připravujete se na autorskou výstavu,
přímo nabízí. Pivo a guláš se šesti☺ Budeme     benefiční večer, nebo snad máte roz-
nabízet polední menu v příznivých cenových      dělanou novou knihu?
relacích a po šestnácté hodině „čuňárničky“     Ve chvíli, kdy spolu hovoříme, jsem měl být
k pivu, koleno, křídla, žebra, vuřty na černém  v Zimbabwe. Šestého června jsem měl vy-
pivu, tataráka, utopence...                     plout za ledním medvědem na sever Špic-
Vaše masa jsou upravována technologií           berk. O cestovatelských plánech se teď hovoří
"sous-vide", to znamená co?                     velice špatně, když nevíte, co bude zítra...
Je to výraz převzatý z francouzštiny a zna-     Na listopad mám s magazínem Koktejl vyp-
mená "ve vakuu". Je to kuchařská metoda, při    sanou expedici do Zambie (stále se můžete
níž se potraviny připravují ve vzduchotěsném    přihlásit). A výstava? Navštivte určitě výstavu
umělohmotném obalu ve vodní lázni při           Czech Nature Photo v Praze, najdete tam i tu
                                                moji vítěznou☺
                                                Více se o Petrovi dozvíte na petrslavik.eu

                                                                                  -Emilio-
   28   29   30   31   32   33   34   35   36   37   38