Page 41 - EnterUL ONLINE
P. 41
GASTRO: PIVOVAR HOTEL NA RYCHTĚ
Názvy našich piv vzešly z vítězů veřejné vybudovali cyklopoint, kde si hoteloví hosté GASTRO
soutěže a odborné komise. Pro zajímavost, mohou uschovat jízdní kola, a sudárnu, která
nejúspěšnější byl tým ČSOB. je napojená na náš pivovar. 41
Chystáte i nějakou novinku – např. pivo Sedmým rokem vydáváte svoje
lehčího kalibru? „Rychtářské listy“. Jakým nákladem,
Uvědomujeme si, že při absenci Ústecké 11° a těší se u vašich hostí oblibě?
T.G.M. nám v portfoliu chybí nízkostupňové Rychtářské listy vydáváme v nákladu 800 –
pivo. Proto jsme se rozhodli „uvařit„ deseti- 1 000 ks. Necháváme je v restauraci na
stupňové pivo, které by mohlo být na čepu stolech, aby si zákazníci mohli pročíst
koncem září. zajimavé články o našich aktivitách, pivovar-
Vyhlášeni jste také „staročeskými spe- nictví i zajímavých místech v našem regionu.
cialitami v pojetí moderní gastrono- Jsou k vidění např. i v Husky shopu či v pro-
mie“. Změnila se nějak vaše strava dejně Ostrov dobré nálady.
během posledních let, též s ohledem
na stávájící vege-bio-raw apod. trendy? Květen bývá ve znamení „Ústeckého
Nechceme si hrát na něco, co nejsme. Proto pivního jarmarku“. Letošní desátý
se pod vedením J. Heřmánka snažíme ročník jste z května přesunuli na 15. 5.
o poctivou českou kuchyni v moderním po- 2021. Těšíte se? A na jaký program
jetí. Oproti počátku se více snažíme využívat a pivovary se můžeme zas těšit my?
regionální produkty a dodavatele. Bohužel k nastalé situaci musíme s přípravou
Chystáte v kuchyni nějaké novinky? začít od nuly. Nevíme, jak krizi zvládly
Během roku pravidelně pořádáme gastro- a zvládnou další minipivovary, takže tyto
týdny se zaměřením na určité suroviny. budeme teprve oslovovat. Podobně to bude
Ve chvíli, kdy bude stabilizovaný kuchařský i o kulturním programu a vystupujících.
tým, se k této tradici, přerušené kvůli Covidu, První organizační schůzku plánujeme na září,
opět vrátíme. takže o novinkách budeme průběžně infor-
Aktuálně pořádáme na naší letní zahrádce movat. Každopádně si nepřipouštíme, že by
dny grilování, min. do konce září. se v příštím roce akce nemohla konat.
Upřesníš kapacitu restaurace a hotelu?
Restaurace pojme 100 zákazníků, salónek 40 -Emilio-
a letní zahrádka 90.
Hotel má 15 pokojů a 27 lůžek.
Ubytovaným nabízíte parkování naproti
a postarat se umíte i o kola, že?
Na místě bývalých veřejných záchodků jsme