Page 40 - EnterUL ONLINE
P. 40

ROZHOVOR: JIŘÍ ŠTOVÍČEK

GASTRO  10 LET MINIPIVOVARU
        A HOTELU NA RYCHTĚ

        Více jak 150 let slouží objekt v Klášterní 75/9 jako restaurační zařízení.
        U Hüblů, U Mádrů,„Mikulda“ a zejména„Rychta“ – takové byly dřívější názvy 9. října
        2010 po rekonstrukci otevřeného Pivovar Hotelu Na Rychtě.
        Deset let zde vrchní sládek Jaroslav Rottenborn vaří originální piva „Mazel“
        a „Vojtěch“, jídla připravuje šéfkuchař Jan Heřmánek, obsluhuje vás barman Emilio,
        o cca půl roku kratší dobu mu „sekunduje“ Markéta... A od samého začátku si roli
        provozních mezi sebe dělí Ladislav Malý (vedoucí) a Jiří Štovíček (manažer, ředitel).

        Čím si tu vaší„věrnost“ vysvětluješ?         věcem a vaření je mu zároveň koníčkem, je vítán.
        Bereme celý pracovní tým jako rovnocenného
        partnera. Hlasy a náměty vycházející z týmu Kdo přišel s celým tím konceptem fun-
        nezapadnou a společně je řešíme a hledáme gování„Rychty“ v této podobě – hotelu,
        ideální řešení. S týmem se navíc setkáváme restaurace a vlastního pivovaru?
        i mimopracovně, takže jak se lidově říká, Přišel s tím Martin Prachař, který do projektu
        tužíme partu.                                zapojil sládka Jardu Rottenborna a poté i mě.
                                                     Martin chtěl navázat na tradici pivovarnictví
        Hledáte někoho, nebo jste komplet?           v Ústí nad Labem poté, co skončil pivovar
        Hledáme na doplnění týmu ještě kuchaře. v Krásném Březně.
        Někteří zájemci jsou nyní u nás na zkoušku.
        Nicméně pokud má někdo zájem pracovat Proč jste se vašim pivům rozhodli dát
40 ve známém podniku, rád se učí novým právě jména„Mazel“ a„Vojtěch“?
   35   36   37   38   39   40   41   42   43   44   45