Page 40 - EnterUL ONLINE
P. 40
ROZHOVOR: JIŘÍ ŠTOVÍČEK
GASTRO 10 LET MINIPIVOVARU
A HOTELU NA RYCHTĚ
Více jak 150 let slouží objekt v Klášterní 75/9 jako restaurační zařízení.
U Hüblů, U Mádrů,„Mikulda“ a zejména„Rychta“ – takové byly dřívější názvy 9. října
2010 po rekonstrukci otevřeného Pivovar Hotelu Na Rychtě.
Deset let zde vrchní sládek Jaroslav Rottenborn vaří originální piva „Mazel“
a „Vojtěch“, jídla připravuje šéfkuchař Jan Heřmánek, obsluhuje vás barman Emilio,
o cca půl roku kratší dobu mu „sekunduje“ Markéta... A od samého začátku si roli
provozních mezi sebe dělí Ladislav Malý (vedoucí) a Jiří Štovíček (manažer, ředitel).
Čím si tu vaší„věrnost“ vysvětluješ? věcem a vaření je mu zároveň koníčkem, je vítán.
Bereme celý pracovní tým jako rovnocenného
partnera. Hlasy a náměty vycházející z týmu Kdo přišel s celým tím konceptem fun-
nezapadnou a společně je řešíme a hledáme gování„Rychty“ v této podobě – hotelu,
ideální řešení. S týmem se navíc setkáváme restaurace a vlastního pivovaru?
i mimopracovně, takže jak se lidově říká, Přišel s tím Martin Prachař, který do projektu
tužíme partu. zapojil sládka Jardu Rottenborna a poté i mě.
Martin chtěl navázat na tradici pivovarnictví
Hledáte někoho, nebo jste komplet? v Ústí nad Labem poté, co skončil pivovar
Hledáme na doplnění týmu ještě kuchaře. v Krásném Březně.
Někteří zájemci jsou nyní u nás na zkoušku.
Nicméně pokud má někdo zájem pracovat Proč jste se vašim pivům rozhodli dát
40 ve známém podniku, rád se učí novým právě jména„Mazel“ a„Vojtěch“?