Page 36 - EnterUL ONLINE
P. 36
ROZHOVOR: PETR SLAVÍK
TRAPPOLA
V PASTI ITALSKÉ GASTRONOMIE
GASTRO Trappola znamená italsky„past“ a do té se můžete chytit v OC Forum Ústí nad Labem,
kde byla tato stejnojmenná restaurace v březnu 2019 otevřena. Nabízí pravou
italskou gastronomii vycházející z tradičních receptur, používá tedy výhradně
italské suroviny (těstoviny jsou domácí). Kombinací se snaží docílit nejlepšího
možného výsledku. Zaměřeni jsou zejména na pizzu, pochutnáte si ovšem i na
salátech či specialitách z masa a ryb. Po městě rozváží jídlo zdarma.
Na naše otázky odpovídá jednatel společnosti Trappola Forum Petr Slavík.
Jak se vám za uplynulou dobu daří? Fungujete také v Mladé Boleslavi
Snažíme se získat si nové zákazníky kvalit- a v Teplicích. Co vás vedlo k otevření
ními surovinami a vyzkoušenými recep- v ústeckém Foru?
turami. Společnost Trappola je na gastro- OC Fórum je v centru dění. Poloha upros-
nomickém trhu osmnáct let, ale v Ústí jsme třed města zajišťuje určitý průtok lidí, tedy
noví. Vztah se zákazníkem si teprve budu- i potencionálních návštěvníků restaurace
jeme a myslím, že úspěšně. Na hodnocení je a kavárny.
příliš brzy. Z toskánského městečka Trappola
pochází známý stavitel, který ve všech
vašich pizzeriích vystavěl kamenné
pece na dřevo. Lze tím pádem garanto-
vat stejnou kvalitu jídel jako v italských
restauracích?
Přesně tak. Ve všech pizzeriích společnos-
ti jsou pece na dřevo. Zajišťují možnost
tradičního pečení pizz, stejně jako v kteréko-
liv špičkové pizzerii v Itálii. Navíc téměř
všechny suroviny, které používáme, jsou
italského původu.
Z vaší snahy je patrné, že se snažíte
„vnější“ (italské) spojit s „vnitřním“
(českým). Daří se vám to?
Pokud jde o náš stálý jídelní lístek, držíme
36