Page 44 - EnterUL ONLINE
P. 44
rozhovor: ZDENĚK SLAVÍK
zdravý
ústecký
obchůdek
gast r o Listopad pro zdravý obchůdek U Slavíka znamenal dvě velké události - oslavu čtrnácti
let v Teplicích a rozšíření se o „mladšího bratříčka“ na ústeckém Špitálském náměstí
(budova CPI u Hraničáře).
„Obchod jsme otevřeli na základě vašich četných požadavků, ke kterým se v poslední
době přidaly i žádosti dodavatelů.“ Říká Zdeněk Slavík, který zde volně navazuje na
nedávno ukončenou činnost podobně zaměřeného krámku Raz Dva Fit...
S čím konkrétně do Ústí přicházíte? Dá se říct, že se u vás najde každý?
Nabízíme potraviny bez zbytečných aditiv, Každý, kdo hledá chuť, originalitu, kvalitu
zlevňujících plnidel i bez pesticidů. Zároveň a férové ceny, si určitě něco najde.
máme za to, že zdravé jídlo není luxus a má
zůstat dostupné. Jaké novinky chystáte do budoucna?
Chceme nabízet více čerstvých a lokálních
V čem je váš sortiment jiný oproti před- potravin.
chozím provozovatelům?
Jsme více zaměřeni na základní potraviny, na Na vašich www.u-slavika.cz fungoval
čerstvé chlazené výrobky a také na jídlo pro i e-obchod. Vrátíte se ještě k této službě?
vegany, alergiky, ratolesti. Dle mého názoru se prodej potravin na
internet moc nehodí, cena přepravy směřuje
Nabízíte výrobky mlékárny a ekofarmy prodejce k prodeji dražších exotických
Javorník. Které to jsou? A kdo z dalších surovin, sezónních trendů a poměrně drahých
dodavatelů má u vás více produktů? doplňků. Chceme zůstat u základních
Ano, nabízíme sýry, mléka i další výrobky potravin a věnovat se lidem osobně v obou
z eko-farem jako Javorník, Držovice, Ratibořice, prodejnách.
Oblík. Dále nabízíme i nemléčné alternativy
k těmto výrobkům: kváskové chleby, bez- -ED-
44 masé produkty pro odlehčení jídelníčku atd... (foto: Michal Dvořák)